Κλείσιμο διαστήματος με σύνθετη ρητίνη

 

Συχνά αντιμετωπίζουμε ένα αυξημένο διάστημα ανάμεσα στα δόντια , που προκαλεί αισθητικά και μερικές φορές λειτουργικά προβλήματα.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση , το κενό εντοπίζεται ανάμεσα στους δύο άνω κεντρικούς τομείς. Η θεραπεία εκλογής είναι η ορθοδοντική. Σε περίπτωση που ο ασθενής δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε ορθοδοντική θεραπεία , τότε υπάρχει η λύση της προσθετικής : 

Η αντιμετώπιση γίνεται είτε με πορσελάνη είτε με σύνθετη ρητίνη. Η πορσελάνη δίνει καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα , μεγαλύτερης αντοχής στο χρόνο και στη φθορά , αλλά είναι πιο επεμβατική για τα δόντια.

Η ρητίνη από την πλευρά της είναι λιγότερο επεμβατική για τα δόντια και ανάλογα την περίπτωση μπορεί να δώσει εξίσου αισθητικές αποκαταστάσεις με την πορσελάνη. Ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία και είναι οικονομικότερη. Όμως είναι πιο ευαίσθητη στη χρήση , στις φθορές και στα κατάγματα. Επίσης μπορεί να αποχρωματιστεί και να χρειαστεί αντικατάσταση μετά από 2-4 χρόνια.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αντιμετωπίστηκε με σύνθετη ρητίνη , στο ιατρείο σε ένα ραντεβού. Το κενό μοιράστηκε ανάμεσα στα δύο δόντια ομοιόμορφα για λόγους συμμετρίας

 

ΠΡΙΝ

 

 

ΜΕΤΑ

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video πατήστε εδώ.

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης