Ολοκεραμική προσθετική

 

Όταν μια ακίνητη προσθετική εργασία δεν εφαρμόζει σωστά στα ούλα , εκτός από αισθητικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στους περιοδοντικούς ιστούς.

 

Στο συγκεκριμένο περιστατικό παρατηρούμε πρήξιμο στα ούλα στη θέση μιας παλιάς μεταλλοακρυλικής γέφυρας. Τα ούλα είναι κόκκινα και ματώνουν στο άγγιγμα. Υπάρχει εγκατεστημένη εντοπισμένη ουλίτιδα.

 

 

 

 


Επίσης ο πλάγιος τομέας αριστερά όπως κοιτάμε , βρίσκεται σε υπερώια θέση. Αυτό εκτός από το αισθητικό πρόβλημα που προκαλεί , έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες κατακράτησης τροφών και χρωστικών  και να καθίσταται δύσκολη η καθαριότητα του. Τα ούλα και σε αυτή την περιοχή είναι οιδηματώδη. 

 

 

 

 

Τη λύση θα έρθει να δώσει η αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας με νέα με σωστή εφαρμογή και καλύτερη αισθητική. Στον πλάγιο τομέα θα τοποθετηθεί στεφάνη για διόρθωση της θέσης , της λειτουργίας αλλά και της αισθητικής του. Ως υλικό επιλέχτηκε το καλύτερο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ακίνητη προσθετική , και δεν είναι άλλο από το ολοκεραμικό. Ακριβώς επειδή οι ολοκεραμικές αποκαταστάσεις αποτελούνται από κεραμικά υλικά και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά , μας δίνουν το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα ως προς το βάθος του χρώματος και τη ζωντάνια που πετυχαίνουν.

Πριν τοποθετηθούν έγινε σχολαστικός καθαρισμός του στόματος , θεραπεία της ουλίτιδας και ουλοπλαστική για τη διόρθωση και διευθέτηση του σχήματος των ούλων στην περιοχή της γέφυρας. 

 

Αφού ολοκληρώθηκαν τα ανωτέρω τοποθετήθηκαν προσωρινές μεταβατικές αποκαταστάσεις , οι οποίες θα παραμείνουν για χρονικό διάστημα 2-4 εβδομάδες για να επουλωθούν και να δυναμώσουν τα ούλα. 

 

 

 

 

ΠΡΙΝ

 

ΜΕΤΑ

 

 

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video πατήστε εδώ.

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης