ΠΡΙΝ_ΜΕΤΑ

Αισθητική διόρθωση άνω προσθίων με σύνθετη ρητίνη

Νεαρός ασθενής προσήλθε στο ιατρείο με ζητούμενο την αισθητική διόρθωση των άνω προσθίων δοντιών του. Η ορθοδοντική θεραπεία που ήδη είχε ξεκινήσει , κοντεύει να ολοκληρωθεί. Η αποκατάσταση θα γίνει αμέσως μόλις αφαιρεθούν τα 'σιδεράκια' από τον ορθοδοντικό. 

Οι επιλογές που διαθέτουμε για τέτοιου είδους αποκαταστάσεις είναι κυρίως = η πορσελάνη και η σύνθετη ρητίνη.

Η σύνθετη ρητίνη σε σχέση με την πορσελάνη απαιτεί λιγότερη αποκοπή οδοντικής ουσίας , γίνεται σε ένα ραντεβού και κοστίζει λιγότερο , είναι όμως ευαίσθητη στον αποχρωματισμό (πχ στο τσιγάρο , στα χόρτα , στο κόκκινο κρασί κλπ) και στις μασητικές λειτουργικές δυνάμεις.

Από την άλλη πλευρά η επιλογή της πορσελάνης απαιτεί περισσότερη οδοντική ουσία , θέλει 2 ή περισσότερα ραντεβού για να ολοκληρωθεί και κοστίζει περισσότερο. Όμως δίνει καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα από την ρητίνη , δεν αποχρωματίζεται και έχει με μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και στις μηχανικές καταπονήσεις. 

Ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτή , που η παρέμβαση δεν γίνεται λόγω καταστροφής της μύλης των δοντιών πχ λόγω τερηδόνας ή κατάγματος , η επιλογή μιας συντηρητικότερης θεραπείας όπως είναι η σύνθετη ρητίνη , πρέπει να υπάρχει στην φαρέτρα των επιλογών του οδοντίατρου.

Έτσι στο συγκεκριμένο περιστατικό επιλέχτηκε η λύση της σύνθετης ρητίνης. Μελλοντικά αν απαιτηθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί πορσελάνη

 

ΠΡΙΝ

 

 

ΜΕΤΑ

 

 

 

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης