ΠΡΙΝ_ΜΕΤΑ

Αισθητική διόρθωση προσθίων άνω δοντιών

Ένα από τα βασικά ζητούμενα της προσθετικής στην οδοντιατρική είναι η αισθητική. Δεν είναι το μόνο. Εξίσου σημαντικό ρόλο κατέχει η λειτουργική αποκατάσταση της στοματικής λειτουργίας , αλλά και η βιολογική αποδοχή των εργασιών από τα μαλακά μόρια του στόματος. Τέλος ένα ακόμα σημαντικό κριτήριο για την επιτυχία μιας προσθετικής εργασίας είναι και η διατήρηση της για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε καλή κατάσταση στο στόμα του κάθε ασθενή.

 

Στην προκειμένη περίπτωση νεαρή ασθενής ζήτησε την αισθητική διόρθωση των πρόσθιων άνω δοντιών της.

 Αρχική κατάσταση

 

Η εξέταση έδειξε μια πρόσφατη (μόλις έξι μηνών) αποτυχημένη προσθετική εργασία με προβλήματα στον τομέα της αισθητικού σχεδιασμού σε σχήμα και χρώμα , αλλά και της αντοχής , με κατάγματα της πορσελάνης. Επίσης βρέθηκαν παλιές εμφράξεις και λευκές κηλίδες σε διπλανά δόντια που συνολικά επιβάρυναν την εικόνα του στόματος.

 

Αποφασίστηκε η αντικατάσταση της προσθετικής εργασίας  με καινούργια.

Δεν ξεχνάμε  ποτέ το ρόλο της δοκιμής , είτε στο στάδιο του σκελετού των εργασιών  , είτε και της πορσελάνης πριν το γυάλισμα της , γιατί με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψουμε τυχόν προβλήματα , θα παρατηρήσουμε τυχόν λεπτομέρειες που θέλουν αλλαγή και γενικά θα καταγράψουμε κάθε τι που θα μπορούσε να βελτιωθεί πριν το οριστικό τελείωμα την εργασίας.

Δοκιμή της πορσελάνης 

 

Τελικό αποτέλεσμα

 

 

Όπως αναφέρω κάθε φορά , έτσι και τώρα θέλω να τονίζω ότι μια εργασία δεν τελειώνει τη μέρα που τοποθετείται. Από την τοποθέτηση της και μετά , θα πρέπει ο ασθενής να μπει σε πρόγραμμα περιοδικών ελέγχων στο ιατρείο.Σε αυτούς τους ελέγχους εξετάζεται όλο το στόμα , τα δόντια και τα ούλα. Διενεργείται καθαρισμός της τρυγίας (πέτρας) τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Και βέβαια στο σπίτι κάθε ένας μας (και ακόμα περισσότερο όσοι φέρουν ακίνητες προσθετικές εργασίες) οφείλει τα τηρεί μια σωστή στοματική υγιεινή και σωστή διατροφή.

Όταν όλα τα ανωτέρω ακολουθούνται τότε βλέπουμε μετά από 6 χρόνια την άριστη διατήρηση του αποτελέσματος. 

 

Μετά από 6 χρόνια   

 

 

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video , πατήστε εδώ.

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης