ΠΡΙΝ_ΜΕΤΑ

Αποκατάσταση καταγμάτων προσθίων δοντιών

Πάντα ένα ατύχημα που προκαλεί κάταγμα ενός ή περισσοτέρων πρόσθιων δοντιών είναι πολύ δυσάρεστο για τον κάθε ασθενή. Και για λειτουργικούς αλλά και (κυρίως) για αισθητικούς λόγους. Γι' αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα η γρήγορη παρέμβαση μας έτσι ώστε ο παθών να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα την επαγγελματική ή κοινωνική του δραστηριότητα. Το περιστατικό που παρουσιάζουμε ανήκει σε αυτή την κατηγορία. 

 

Βλέποντας την αρχική κατάσταση όπως μας ήρθε ο ασθενής στο ιατρείο , παρατηρούμε τα κατάγματα στα δόντια. Στα τρία δόντια τα κατάγματα είναι μικρά τα δόντια είναι ασυμπτωματικά ,  και έτσι δεν περιμένουμε αντίδραση από τον πολφό (νεύρο) του δοντιού. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάστασή των δύο ακριανών , με σύνθετη ρητίνη με πολύ ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα. 

 

Αρχική εικόνα 

 

 

 

Το μεσαίο δόντι , έχει μεγάλο κάταγμα που έχει οδηγήσει σε αποκάλυψη του νεύρου του. Τα δόντι αυτό είναι επώδυνο στα εξωτερικά ερεθίσματα και πρέπει να απονευρωθεί για να μπορέσουμε σε επόμενο στάδιο να προχωρήσουμε σε αποκατάσταση του με στεφάνη πορσελάνης. 

Οι ενδοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις) είναι χρονοβόρες και μέχρι να ολοκληρωθούν πρέπει ο ασθενής να έχει μια προσωρινή λύση στα δόντια αυτά για αισθητικούς και όχι μόνο λόγους.

Γι αυτό προχωράμε στην κατασκευή ακρυλικών προσωρινών στεφανών , πάντα στο πρώτο ραντεβού. Οι προσωρινές (μεταβατικές) στεφάνες θα μας δώσουν το χρόνο που απαιτείται για να ολοκληρώσουμε την ενδοδοντική θεραπεία αλλά και τις προσθετικές αποκαταστάσεις. 

 

 Προσωρινές στεφάνες στα 2 μεσαία και εμφράξεις ρητίνης στα 2 ακριανά δόντια

 

 

 

Τώρα που έχουμε μια αποδεκτή αισθητική κατάσταση μπορούμε να προχωρήσουμε με άνεση χρόνου , στην απονευρώση και στην προετοιμασία των δοντιών για την υποδοχή των στεφανών. 

 

Λήψη χρώματος

 

 

Τελικό αποτέλεσμα

 

 

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video , πατήστε εδώ.

 

 

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης