Η υγεία του στόματος

 SAL0481 copyΑπό την αρχή της ενασχόλησης μου με την οδοντιατρική επιστήμη , έχω κατανοήσει και εκτιμήσει την αξία της άριστης κατάστασης του στόματος.  

 

Η άριστη αυτή κατάσταση , εκφράζεται από :

- Την υγεία των δοντιών αλλά και των περιοδοντικών ιστών

- Την αισθητική , τη συμμετρία , την αρμονία των δοντιών και των ούλων με το πρόσωπο (χείλη , παρειές , πιγούνι , γνάθοι κλπ)

- Τη λειτουργική συνεργασία όλων των ανωτέρω στην επιτέλεση του έργου τους (έκφρασης , ομιλίας , κοπής και μάσησης των τροφών κλπ)

 

Όταν διαταράσσεται κάτι από αυτά τότε η επίδραση του επηρεάζει και τα υπόλοιπα σε μια αμφίδρομη σχέση αλληλεξάρτησης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι στην περιοχή του στόματος έχει υπολογιστεί , ότι δίνουν ευρύματα και συμπτώματα πάνω απο 900 διαφορετικά νοσήματα και παθήσεις ολόκληρου του σώματος. Αρκετά απο αυτά δίνουν τα πρώτα τους συμπτώματα στο στόμα και μετά στο υπόλοιπο σώμα. 

Ο ρόλος μου ως οδοντίατρος δεν είναι να επεμβαίνω και να διορθώνω , μόνο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση κάποιου προβλήματος , μετά την καταγραφή του, είναι να βρεθεί η αιτία που το προκάλεσε. Αφού κατανοήσουμε λοιπόν την αιτία , πρώτα θα την εξαλείψουμε , και μετά θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του προβλήματος , δηλαδή στην ολοκληρωμένη θεραπεία. Και βέβαια θα ενημερώσουμε για την πρόληψη είτε του ίδιου προβλήματος για το μέλλον , είτε και γενικά για το ρόλο της πρόληψης στην οδοντιατρική.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του ιατρείου μου και ενημερωθείτε για ποικίλα θέματα σχετικά με την οδοντιατρική. Βρείτε απαντήσεις σε απορίες σας και βέβαια μπορείτε να θέσετε ερωτήσεις που θα σας απαντήσω το ταχύτερο δυνατόν.

 

 

 

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης