ΠΡΙΝ_ΜΕΤΑ

Σύνθετη ολική στοματική αποκατάσταση

 

 

 

Με τον όρο ολική στοματική αποκατάσταση εννοούμε μια εκτεταμένη παρέμβαση στο στόμα ενός ασθενούς με αντικειμενικό σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του.

Στο περιστατικό που αναλύουμε η αρχική εξέταση μας αποκάλυψε μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται είτε με τον ένα , είτε με τον άλλο τομέα

 

- Αραιοδοντία των δοντιών και στις δύο γνάθους

- Έντονη οριζόντια πρόταξη της άνω γνάθου σε σχέση με την κάτω

- Παλιές αποκαταστάσεις πορσελάνης αμφιβόλου ποιότητας και αισθητικής

- Έντονες διαβρώσεις της αδαμαντίνης σε πολλά δόντια της άνω και κάτω γνάθου

 

 

Το ζητούμενο είναι η λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του στόματος. Όπως πάντα σε τόσο μεγάλες παρεμβάσεις ξεκινάμε με λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή εκμαγείων μελέτης της περίπτωσης. 

 

 

 

 

 

Πάνω σε αυτά τα εκμαγεία θα κατασκευαστούν κέρινα ομοιώματα των εργασιών όπως τις φανταζόμαστε τελειωμένες για να ελεγχθούν.

 

 

 

 

 

Οι νέες πορσελάνες θα βελτιώσουν το σχήμα των δοντιών , θα κλείσουν τα κενά της αραιοδοντίας , θα διορθώσουν τη σύγκλειση και θα δώσουν ένα αρμονικό σχήμα στο οδοντικό τόξο και στις δύο γνάθους. Μετά τις απαραίτητες δοκιμές θα τοποθετηθούν στο στόμα μόνιμα. 

 

 

 

 

Για τα πρόσθια δόντια της κάτω γνάθου , επιλέχτηκε να αποκατασταθούν με σύνθετη ρητίνη. Το υλικό αυτό με τους κατάλληλους χειρισμούς μπορεί να δώσει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΙΝ                                                               ΜΕΤΑ

 

 

 

 

 

 

   

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Η τελική εικόνα ικανοποιεί με το αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

Όπως και σε κάθε περίπτωση , μετά το τέλος των εργασιών συστήνεται σχολαστικό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής στο σπίτι και τακτικοί επανέλεγχοι στο ιατρείο.  

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video , πατήστε εδώ.

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης