ΠΡΙΝ_ΜΕΤΑ

Ολική αποκατάσταση άνω γνάθου με πορσελάνες

 

Το ιδανικό στις οδοντιατρικές εργασίες είναι πάντα η λειτουργία να συμβαδίζει με την αισθητική. Στο συγκεκριμένο περιστατικό το ζητούμενο ήταν η θεραπεία όλων των δοντιών της άνω γνάθου και στη συνέχεια η αισθητική τους αποκατάσταση με ακίνητη προσθετική με στεφάνες πορσελάνης.

Αυτά τα δύο τα ξεχωρίζουμε (δηλαδή τη θεραπεία και την προσθετική) μιας και θα πρέπει να προηγηθεί η θεραπεία του στόματος και των δοντιών από τυχόν τερηδόνες , αλλοιώσεις , κατάγματα , παρουσία ριζών , ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα και όταν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο τότε μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο που περιλαμβάνει την προσθετική.

Όπως συνηθίζω να λέω συχνά στους ανυπόμονους ασθενείς μου που βιάζονται μερικές φορές να βάλουν νέα πορσελάνινα δόντια = "Χτίζουμε μόνο σε γερά θεμέλια. Πρώτα η θεραπεία και μετά η προσθετική"

 

 

 

Ειδικά σε τέτοιες μεγάλες αποκαταστάσεις , έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε γύψινα εκμαγεία του στόματος και πάνω εκεί να φτιάξουμε κέρινα ομοιώματα της τελικής εργασίας που οραματιζόμαστε.

 

 

 

Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε την ίδια εργασία στο στόμα για να ελέγξουμε τη λειτουργικότητα και την αισθητική της (πριν ακόμα την κατασκευάσουμε) υπό τη μορφή προσωρινής - μεταβατικής αποκατάστασης.

Οι μεταβατικές θα παραμείνουν στο στόμα για ένα χρονικό διάστημα και αφού πάρουμε την έγκριση του ασθενή σε σχέση με την αισθητική ή τη λειτουργία τους , θα προχωρήσουμε στην τελική φάση της θεραπείας , με την κατασκευή των μόνιμων αποκαταστάσεων.   

 

 

Όπως γίνεται μετά από κάθε προσθετική εργασία , δίδονται σχολαστικές οδηγίες στοματικής υγιεινής και ο ασθενής μπαίνει σε πρόγραμμα τακτικών επανελέγχων της κατάστασης του στόματος και της προσθετικής του , τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.  

 

 

 

 

ΠΡΙΝ 

 

 

 

 

ΜΕΤΑ

 

 

 

 

 

Για αναλυτική παρουσίαση του περιστατικού σε μορφή video , πατήστε εδώ.

 

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία ,

μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ευχαριστώ

Ε. Λ. Καστρίτης